RSS

My Life Starts Here…

02 Jun

Mengingat kembali tanggal 08 Mac 1985, seorang bayi comel (comel ker??) telah pun selamat dilahirkan. Menganggap ianya adalah 1 anugerah dari Allah SWT, pasangan Latiff dan Rohana memanjat kesyukuran ke hadrat yang Maha ESA atas kurniaan-NYA. Seorang bayi perempuan (iaitu Aku) telah bernafas di bumi ciptaan Allah..Allahu Akbar!

Mengimbau saat-saat manis ketika kanak-kanak memang seronok.. Aku tidak terbeban oleh ape-ape perkara. Kehidupan yang ceria disamping mak dan ayah yang penyayang. Selama 7 tahun aku menjadi peneman setia mak dan ayah, menjadi cahaya yang menyinari kehidupan mereka.  Walaupun nakal, degil, selalu melawan kata (masa kecik-kecik aje), mak dan ayah tetap sabar melayan karenah aku. Sekali-sekala bile tak dapat tahan sabar, dapatla aku upah nakal aku. Mungkin orang lain tak pernah merasa kena cubit, tak pernah merasa mulut kena cili, kena penampar. Kan? Tapi aku dah merasa semua itu..Haha.. Maknanye aku memang nakal lah kan..? Padan muka aku.

Tapi itu sume kisah lama.. Zaman kanak-kanak, siape yang tak nakal. Betul tak? Senakal-nakal aku, aku ni cepat serik. Bile dah kena sekali aku takkan buat lagi. Bagus kan? Haha.. Masuk bakul angkat sendiri. Bercerita mengenai ayah aku, perkara pertama yang orang akan nampak ialah GARANG.. Ermmm..ayah garang ker?? Ayah bukan garang tetapi ayah TEGAS. Tegas kepada aku supaya aku jadik manusia yang berguna. Mungkin kerana ayah dulunye seorang askar, so ciri-ciri disiplin diri, ketegasan memang dah sebati dalam diri ayah.

Teringat pulak aku tentang ayah punyer ‘garang’ ni. Pernah 1 day tu (masa tu aku dah tingkatan),  rasanya weekend kot, one of my friends (lelaki la ni) called just to ask about homework, and suddently when my father knows that called from a boy, he ask me to hang up the phone. Just borak not less than 2 minutes, then letak. Padahal just talking ’bout school n homework stuff. Errmmm.. Pada masa tu aku really can’t understand him. Tapi aku tak berani nak suarekan kat ayah aku sebab dulu aku sangat2 takut dengan ayah.. Hahaha.. Simpan jela dalam hati.. But the fact is, He is my BEST FATHER IN THIS WHOLE WORLD & I love him so much! Yes, he is strict but he is also loving…sob..sob..sob… (berlinang air mata aku bile taip ni, nasib bek ayah tak pandai komputer2 and blogging stuff ni, kalau tak sure dia kembang hidung). Itula dia bapak aku LATIFF BIN AMRIM.

p/s: next entry aku akan cerita tentang “TEMAN BAIK” aku kat rumah..plz wait…

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on June 2, 2011 in My VVIP

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: