My Thought

Di Persimpangan Di lema..

Nak ke tak nak…

Nak ke tak… Nak ke tak… Aaaaiiissshhh.. Dekat 10 kali dah aku wat mcm tu. Ape yang nak, ape yang tak nak? Huhuhu… aku dalam dilema ni. Nak buat keje part time ke tak nak ni. Kena fikir panjang2 ni, kena fikir baik buruk, kena tanye pendapt orang lain lak mcmne. En. Tunang kate no problem asalkan aku ni larat. Masalahnye aku ni larat ker? Dulu time blajo aku larat la sbb masa kelas bukan straight to 8 hours, directly.. ade gap, ade mase nak tido study.. Hehe (ayat cover..baik punye).. Betul ape, dulu aku kn stadi 2 kali ganda daripada org lain tau sbb masa aku stadi terhad.

Tp skarang ni mcm mana ek.. Aku dah keje. Tapi nk wat keje part time. Biar betul aku ni??? Aku sendiri pun teragak2.. Aku igt lg ms aku blajo sekolah agama dl ade hadis kate klu kite ni teragak-agak, baik jgn buat. Eeerrmmmm.. tapi gerak hati aku ni kuat kate aku boleh wat….

Hhhhhuuuuuuwwwwaaaaa…. mcmne ni. Mak, ayah..HELP ME!!! I cannot make the decision. My bad!!!

Mcmnila.., aku nk ‘list’kan  baik buruk kalu aku wat keje part time ni mcmne..

Kebaikan:

  1. Duit..duit..duit…..HAHAHHAHA…aku dpt duit lebih..haha.. Leh cover gaji aku yang 1 lg.
  2. Aku leh menyimpan lebih sket.. Nak kawin tahun depan, byk nk pakai duit.
  3. Aku leh tolong mak ayah aku.. bagi skit duit blanja utk renovate umah kat kg (selama ni dpt bagi skit2 jer)
  4. Masa utk aku berfoya-foya dating dgn En. Tunang terhad. dapat kurangkan bajet dating..hahaha..
  5. Dapat kurangkan dosa sbb dah kurang dating… hehehe… Yela. klu dating mesti ade terpegang-pegang tangan kan… hikhik…
* kesimpulan drpd kebaikan tu, aku nampak mostly lebih kepada kepentingan kewangan..hehehe.. Aku sssuuukkkaaa bab2 duit masyuk ni… (perangai aku yang giler keje dah datang balik ni…)
Tengok keburukkan lak:
  1. Aku dah tak de masa nk bersosial
  2. Aku terpaksa limitkan masa tuk balik kampung… HHuuuwaaa…rindu mak ayah nnti..
  3. Aku mesti penat giler..
lg ape yer…????  Errrmm.. tu je kot… kebaikkan mengatasi keburukkan ni… But, I still can’t make decision ni…hhhhhhuuuuuu… Tengokla sehari dua ni aku fikir dulu mcmne..susah tOl ROFAIZAH ni nk wat keputusan..aaaiiiiisssshhhhh…….(geleng kepala)..
~~Fin..~~
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s