RSS

Monthly Archives: July 2011

BeNcI Orang??

Very -ve beginning.. *Sigh*

Everytime aku nk lupekan, time tu la aku asik teringat je. Dato’ Dr. Fadhilah Kamsah de cakap org yg lahir bulan Mac ni seorg yg pendendam. Betul ke? Boleh pakai ke? Aku pun xsure. Tapi aku mmg jenis yang susah nk maafkan org. Sorry to say, but i’m that kind of women.

Sejak lebih kurang stahun pas aku abis blajar ni, mcm2 yg berlaku. Suke duke, pahit manis, sumenye aku lalui dgn tabah. Aku sakit hati tp aku diamkan je. Aku marah, tp aku sejukkan hati sendiri. Tak guna layan org gile sbb kite pun akan jdik org giler.. Segalanye berpunca daripada salah fhm.

Selama hidup aku yng 26tahun ni (Alhamdulillah..Allah bg aku peluang utk bernafas), tak pernah aku nk bermusuh dgn sesiapa. Even dgn Ex-bf pun aku still baik lg bertegur. Aku tak suke bermusuh n cari masalah dgn org. Sesungguhnye aku takkan senang ati kalau aku de wat salah kat org. Sungguh! (Expression muke dgn sepenuh Gaye nih). Aku akan cb cari jalan penyelesaian utk setelkan sume masalah tu.

Tapi betul la kate org, kalau kite jer yang berusaha cr jalan utk selesaikan masalah, tp pihak 1 lagi takde usaha pun, tak guna jugak. Asik ckp belakang & suke buruk sangka. Sepanjang usia aku, tak pernah aku jumpe org yang seperti itu. HuH!! Tahap keegoan yang melampau tinggi n sangat berlagak n suke ckp besar.. Tak pernah nk mengakui kesilapan sendiri, suke menunding jari ke atas org lain. Sangat EGO tuk say  SORRY  mahupun say THANKS.  [ What The *&&^%$#@ ] Haha..tu bukan aku mencarut ke ape yer..cm xnkla maki2 org ni..so, biar aku invisible kan perkataan tu.. hikhik..

Kepada org itu..kalaula dia bace blog aku ni kan..ni la kate2 aku yang aku nak sampaikan kat dia..:

“Saya sangat menghormati Anda kerana Anda lebih tua daripada saya n saya berterima kasih n terhutang budi kepada Anda atas bantuan n jasa yang telah Anda taburkan. Sesungguhnye saya sayangkan hubungan kite dl dan hanya ALLAH SWT shj yang dapat membalas jasa Anda dan Keluarga. Saya sntiasa doakan yang terbaik buat Anda walaupun saya dah tau segalanye tentang Anda dulu dan Sekarang. Saya tahu segala-galanye…”

“Saya tak pernah nak mengungkit tuk setiap pertolongan yang saya dah berikan. Cuma saya kesal dengan ape yang dah berlaku antara kite. Saya dah rendahkan ego saya kerana saya fikir saya hormatkan Anda. Tapi setiap kali saya mengatur langkah utk menyelesaikan masalah, Anda seperti merumitkan keadaan, Anda menurunkan tahap hormat saya kepada Anda. Lidah Anda memang Tajam seperti Pedang. Ingatla, Kerana mulut badan Binasa. Kerana mulut Anda org akan membenci Anda.. Saya akan sentiasa INGAT anda atas ape yang Anda dah LAKUKAN dan atas ape yang Anda KATAKAN.. Ringankanla mulut anda to say SORRY dan THANKS sbb 2 perkataan tu sangat berharga dan tak ternilai.. It will change the person’s feeling.. Sekian..”

Huh!! Panjang berjela…So..Sekian jela… Kalau insan tu baca, dia bacalah..kalau xbaca pun xpe.. Ade Ke aKu KEsaHHHH??

 
Leave a comment

Posted by on July 26, 2011 in My Thought

 

SaYa sAyaNg kaMu..SelamanYa..InsYaAllah..

2003 – Berkenalan di High Skool

2004 – Declare as a Couple

2007 – Aku dirisik

2010 – Kami berTunang

2012 – InsyaAllah Kami mendirikan Masjid..Amin..

Kini : Julai 2011

Tak sangka hubungan aku dan dia dah lama rupenye. Rasa mcm baru semalam jer kami berjumpe di sekolah.. Mcm baru je jumpe tuk kali pertama.. Aku rasa mcm baru je nampak dia menjemput aku dengan tshirt biru kundang, berseluar jeans, dengan senyuman dimukanye.. sangat manis dan sejuk mata memandang. Sikapnye masa itu, sangat malu2.. Bertemankan motor kapcainyer, aku tak kisah. Aku selesa bersamanyer… Terasa bahagia ketika itu.. Hati berdebar, tak keruan, lidah kelu tuk berkata2, mata sangat malu tuk bertentang mata..

Sungguhh tak sangka masa begitu cepat berlalu.. Setiap saat Aku merinduinye, setiap saat juga aku menyayanginyer… InsyaAllah.. Mudah2an Allah akan tetapkan hati kami dan semoga hubungan ini kekal ke akhir hayat dan Diberkati Allah..Amin..

Aku sayang Kamu..Selamanya…aminn..

 

I LOVE U SO MUCH………….<3 ❤ ❤

 
Leave a comment

Posted by on July 19, 2011 in LoVe U & mE

 

KaWin oohh kAwiN…

Semalam, sejurus selepas aku balik keje aku terus mandi n bersiap2 tuk temankan member a.k.a housemate a.k.a rumet aku ni ke Kepong utk jumpe seseorang. Dlm jam 6.45 kitorg bergerak dari rumah tapi singgah makan dl sbb kitorg masing2 kebulur. Pastu teruskan perjalanan n singgah jap kat stesen minyak mane ntah tuk solat maghrib. After that kitorang teruskan perjalanan dengan bantuan google map yang dah pun kawan aku print [utk makluman kami bukan org KL, n tak biase jalan KL..so, men redahhh jerr laaa] Alhamdulillah dalam kul 8 lebih ckit, kitorang pun sampai kat Giant Kepong [perjanjian kat situ..aku follow jerr].. Sementara tunggu seseorang tu kitorg sempatla mencuci mate. Aku je la yang cuci mate, kawan aku siap cuci duit skali..HAHAHA..sempatla dia beli 3 helai tudung Syria. Aku yg SERIAU tgk dia punye excited menerai [try] sume tudung2 yg tergantung tu.. Perrggh.. Giler la kawan aku sorg ni. Naseb bek duit aku xbanyak. kalau x aku pun terjebak skali. Harrrruuuu jadinyer..

Tunggu punye tunggu, sampaila sesorang yang istimewa dihati kawan aku ni, iaitu kakak angkat dia. Kakak angkat dia ni datang dgn En. Suami. Sebenarnye kwn aku ni jumpe dgn kakak angkat dia sbb kakak angkat dia ni nk rekemenkan seorang pak andam pengantin. Janji dgn pak andam tu dalam kul 9. Tapi bile tgk jam dah kul 9 dah, tapi pak andam tu xsampai2 lg..Issshhh…xtepati mase. Huh! [Cehh..konon2 hangin..padahal aku ok jer..haha..] So, sementara tunggu tu, kawan aku ni ‘TER’ singgah kat satu kedai ni..jual baju cantik2 n sesuai utk majlis2 tertentu.. On de dot kawan aku ni berkenan dgn baju tersebut. Maka belilah dia baju tu dengan harga Rm… (dirahsiakan) haha.. Baju tu dia beli tuk majlis nikah dia hujung tahun ni.. So pendapat aku baju tu ok, simple but nice.. nnti korang scroll je kat bawah, aku de attachkan gambar..

Tunggu punye tunggu akhirnye dalm kul 10, pak andam pun sampailah dgn krew dia. Kawan aku ni berbincangla dgn pak andam n the krew tntang ape konsep wedding yg dia nk. Penasihatnye adalah akak angkat dia. Aku ni dgr jer la. Amik pengalaman org dl.. Pasni aku lak la yg kelam kelibut uruskan hal kawin..huhu.. Lg plak aku ni xde adik bradik pompuan. Harapkan sedara mara n sepupu sepapat jela.. Huhu..

So after 1 hour (agaknyela), diskusi pun tamat.. tung tang tung tang kos dia kawin 4K lebih.. Huh!! Aku yang dengor ni berpeluh2 ok.. Tapi merangkumi semuala.. daripada A sampaila Z.. Dlm masa yg sama aku sempatla tgk gambar kawin yang diorg organizekan tu aku berkenan dgn 1 gambar tu sebb aku mmg nk wat tema mcmtu (gambar seperti dibawah yer) kawan aku ni lum lg wat keputusan n mintak bagi masa dl utk berpikir dari segi segalanye… Maka pulangla kami sejurus selepas segalanye selesai…

Inila baju Nikah kawan aku tu.. Cantik kan?

Inilah tema kawin yang aku nk. Biru Turqoise + Putih + Silver (ni aku nk tmbh sndri)

Inila lakaran Kasar Pelamin n Kos keseluruhan Wedding Kawan aku tu..=)

~~Kisah tamat~~

 
1 Comment

Posted by on July 18, 2011 in My Thought