RSS

KaWin oohh kAwiN…

18 Jul

Semalam, sejurus selepas aku balik keje aku terus mandi n bersiap2 tuk temankan member a.k.a housemate a.k.a rumet aku ni ke Kepong utk jumpe seseorang. Dlm jam 6.45 kitorg bergerak dari rumah tapi singgah makan dl sbb kitorg masing2 kebulur. Pastu teruskan perjalanan n singgah jap kat stesen minyak mane ntah tuk solat maghrib. After that kitorang teruskan perjalanan dengan bantuan google map yang dah pun kawan aku print [utk makluman kami bukan org KL, n tak biase jalan KL..so, men redahhh jerr laaa] Alhamdulillah dalam kul 8 lebih ckit, kitorang pun sampai kat Giant Kepong [perjanjian kat situ..aku follow jerr].. Sementara tunggu seseorang tu kitorg sempatla mencuci mate. Aku je la yang cuci mate, kawan aku siap cuci duit skali..HAHAHA..sempatla dia beli 3 helai tudung Syria. Aku yg SERIAU tgk dia punye excited menerai [try] sume tudung2 yg tergantung tu.. Perrggh.. Giler la kawan aku sorg ni. Naseb bek duit aku xbanyak. kalau x aku pun terjebak skali. Harrrruuuu jadinyer..

Tunggu punye tunggu, sampaila sesorang yang istimewa dihati kawan aku ni, iaitu kakak angkat dia. Kakak angkat dia ni datang dgn En. Suami. Sebenarnye kwn aku ni jumpe dgn kakak angkat dia sbb kakak angkat dia ni nk rekemenkan seorang pak andam pengantin. Janji dgn pak andam tu dalam kul 9. Tapi bile tgk jam dah kul 9 dah, tapi pak andam tu xsampai2 lg..Issshhh…xtepati mase. Huh! [Cehh..konon2 hangin..padahal aku ok jer..haha..] So, sementara tunggu tu, kawan aku ni ‘TER’ singgah kat satu kedai ni..jual baju cantik2 n sesuai utk majlis2 tertentu.. On de dot kawan aku ni berkenan dgn baju tersebut. Maka belilah dia baju tu dengan harga Rm… (dirahsiakan) haha.. Baju tu dia beli tuk majlis nikah dia hujung tahun ni.. So pendapat aku baju tu ok, simple but nice.. nnti korang scroll je kat bawah, aku de attachkan gambar..

Tunggu punye tunggu akhirnye dalm kul 10, pak andam pun sampailah dgn krew dia. Kawan aku ni berbincangla dgn pak andam n the krew tntang ape konsep wedding yg dia nk. Penasihatnye adalah akak angkat dia. Aku ni dgr jer la. Amik pengalaman org dl.. Pasni aku lak la yg kelam kelibut uruskan hal kawin..huhu.. Lg plak aku ni xde adik bradik pompuan. Harapkan sedara mara n sepupu sepapat jela.. Huhu..

So after 1 hour (agaknyela), diskusi pun tamat.. tung tang tung tang kos dia kawin 4K lebih.. Huh!! Aku yang dengor ni berpeluh2 ok.. Tapi merangkumi semuala.. daripada A sampaila Z.. Dlm masa yg sama aku sempatla tgk gambar kawin yang diorg organizekan tu aku berkenan dgn 1 gambar tu sebb aku mmg nk wat tema mcmtu (gambar seperti dibawah yer) kawan aku ni lum lg wat keputusan n mintak bagi masa dl utk berpikir dari segi segalanye… Maka pulangla kami sejurus selepas segalanye selesai…

Inila baju Nikah kawan aku tu.. Cantik kan?

Inilah tema kawin yang aku nk. Biru Turqoise + Putih + Silver (ni aku nk tmbh sndri)

Inila lakaran Kasar Pelamin n Kos keseluruhan Wedding Kawan aku tu..=)

~~Kisah tamat~~

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on July 18, 2011 in My Thought

 

One response to “KaWin oohh kAwiN…

  1. ~~Me-myself~~

    July 18, 2011 at 8:51 pm

    P/s: Sebenarnye tarikh kejadian bukan 18 Julai yer..lambt post..simpan kat draft dl..xingt dah tarikh sbnrnyer bape…huhu.. Tarikh kejadian adalah seperti didalam gambar..=)

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: