RSS

Monthly Archives: August 2011

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan…

Alhamdulillah..

Syukur sbb aku masih lagi dikurniakan nyawa n masih lagi bernafas utk menikmati nikmat Allah SWT. Alhamdulillah masih lagi diberikan kesempatan utk menyambut kedatangan Ramadhan.. Alhamdulillah Ya Allah… Hari ini 04 Ogos 2011, Bersamaan 4 Ramadhan. Diam x diam dah menganjak 4 hari aku berpuasa, Alhamdulillah..

Puasa kali ini sedikit berbeza sbb aku dah xde jadual hidup seperti dulu. Aku sekarang wat keje part time. Yup! Part Time. Tempat lama aku keje dulu. Kenapa? Sesaja.. memenuhkan jadual harian aku. At least aku dapat cari pendapatan lebih. Ayah n Mak pun nak guna byk duit tuk siapkan umah. Insyaallah, duit tambahan ni aku leh simpan n kumpul, n leh bagi ket diorg. Lagi2 tahun depan aku nk kawin. Errmm.. lg byk nk kena gune duit tu..

So sekarag everyday aku akan berbuka kat kedai kecuali hari yg aku cuti. Bile kengkawan tye, ” Ko ni xpenat ke? Siang ko dah keje.. Mlm pun ko nk keje jugak?? ” Aku mampu tersenyum jer bile soalan tu diajukan. Terus terang mmgla penat. Sape kate xpenat..huhu.. Pagi dah 8 hours kat Opis, + 4 hours lg.. Hah, korang kirela sndiri.. Bape jam aku keje… HHHuuuwwwaaaa…. Aku pun tgh menyesuaikan diri ni. Dulu aku wat part time masa aku belajar, skarg ni aku dah keje. Tak tahula pe akan jadik, tp aku akan berusaha utk keje sebaik2nye di kedua2 tempat. Insyaallah. ¬†Aku anggap ni adelah rezeki pemberian Allah utk aku cari rezeki.. Insyaallah. Mudah2an allah permudahkan segalanye.. Amin..

Alhamdulillah En. Tunang aku rela n membenarkan aku keje part time n dia memahami kehendak hati aku. Aku hargai pergorbanan yang dia wat. Skrg ni dia selalu temankan aku berbuka puase di Kedai.. Syukur Alhamdulillah krn Allah kurniakan dia utkku..

Di bulan2 pose ni same2la kite tingkatkan amal ibadat..Insyaallah, mudah2an segala yang kite buat diberkati.. Amin..

SALAM RAMADAHAN BUAT SEMUA KAUM MUSLIMIN DAN MUSLIMAT….

 
Leave a comment

Posted by on August 4, 2011 in My Thought