RSS

Ceriteraku… Sob..sob..

04 Apr

Asslamualaikum..

Uisshhh..lama sungguh aku xmeng’update’kan story kat sini..(mcmla ade org nk explore blog aku ni). Ni kes bajet famous amos la ni..hahahaha.. Oleh kerana da lama xupdate story, so bykla cite-cite menarik (menarik kerr??), suke duka yang terjadik dlm hidup aku ni..perasan je lebey. 

Aku xdela nak cerita semua yg terjadik dalam hidup aku kat korang. Kang ade yg bernanah-nanah telinga bile dengar & ade lak yang menguap bile baca…huwwwaaaa… aku yang menaip ni pun dah menguap dah… haru betul, ade ke patut??

Ok..ok..cukup2 la mukaddimah tu..bile lak aku nk buka cite ni.. kisah aku ni ade suke, ade duka tau. jadik pandai2la korang nk espressikan emosi korang tu yer..jgn ade yang terguling-guling nangis sedih sudah..kalau hepi jgn sampai melompat-lompat lak..xpasal2 runtuh bergegar kawasan sekeliling..hahahha… Kesian rakyat jelata nanti xde tempat tinggal..hehehehe…

Sejak Ramadhan lg aku dah menyepi. Bukan xnk update story, tapi xde kesempatan aku nak menaip, nak memikirkan idea mengarang pantun & puisi..cehh..!! Pandaila sangat..

*    *    *    *    *    *    *

Aku masih lagi di sini..masih berstatus kontrak di sini. Kadang-kadang hati aku ni xkuat,memberontak utk meluahkan isi hati. Tp entah knpe, mulut aku terkunci & akhirnye rasa itu akan terpadam sendiri. Bile melihat rakan-rakan seangkatan berjaya mendapatkan status yang lebih baik, membuatkan aku kadang jeles, cemburu, bengang, dan segala mcm perasaan aku ade ketike itu.

Kadangkala aku rasa seperti ingin menyalahkan Allah SWT itu tidak adil bile mangatur kehidupan aku sebegitu.. Tp aku pantas tersedar..aku beristighfar.. Sesungguhnye inila ujian yang Allah SWT berikan utk aku.  Cabaran hidup, pengertian dan pengisian hidup yang sebenar. Aku tahu Allah telah mengaturkan sesuatu utk setiap makhluk ciptaanNya. Ape yang penting kerjasama, kite sebagai hamba perlu sentiasa berusaha, jgn leka, jgn putus asa dan kena slalu tawakkal kepadaNYA..

Aku teruskan hari2 berikutnye dengan hati yang cekal, jiwa yang kental. (Ceehhhh!!) Aku berjaya mengatasinya & kini aku lebih positif. Walaupun hanya sebegini, hati aku tenang, perasaan aku gembira sentiasa.

Namun begitu, kini kejadian itu berulang kembali dan aku tidak pasti aku mampu menghadapinye secara berdepan atau tidak..ataupun aku harus mengelak kerana ape yang pasti aku mungkin tidak selesa dengan keadaan itu nanti.

** Sesungguhnya aku tidak mencemburui kamu kerana aku tahu ianya adalah rezeki yang Allah aturkan utk kamu. Cuma aku xpasti aku boleh mengharungi, berdepan dengan persoalan orang lain apebila kamu berada disebelah.. Mungkin juga aku malu kerana aku tidak bernasib baik seperti kamu.. Walau ape pun aku ucapkan TAHNIAH buat kamu. Aku tumpang gembira dgn berita itu.. Tahniah!! dan doakan akan ada nasib baik utk aku ye..**

p/s: Terima Kasih wat rakan sekerja R & Kak N yang sentiasa bg support moral, mental dan fizikal wat aku..

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on April 4, 2012 in My Thought

 

Tags: , ,

2 responses to “Ceriteraku… Sob..sob..

  1. aminajamal

    April 4, 2012 at 2:52 pm

    InsyaAllah my pren. I wil pray 4 u dear…:)

     
    • ~~Me-myself~~

      April 4, 2012 at 4:50 pm

      tq my fren.. u always beside me..thanks..=)

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: