RSS

Monthly Archives: May 2013

34th weeks and 3 days…

Counting the days…

tak sangka perot dah semakin memboyot..hehe.. nampak sangat aku yang xsedar diri.. Dah mula rasa xselesa bile duduk, baring, solat n even time tido skalipun.. baru terasa yang aku ni dah sarat rupanya.. huhu.. Skrg aku jadi susah nk tido, selalu terjaga mlm sbb haus n asik nk ke toilet jer.. bile start berjalan laju or jauh sikit je mula rs sakit di bhgian bawah perut, sakit pinggang n sakit kaki.. Di akhir rancangan, En. Suami jadi mangsa untuk urut. Naseb bek ade En. Suami yang memahami.. Tenkiu sayang..

Last check up, my baby weight is 2.03kg. He’s must be cute..so cute in my womb.. Skali-skali terberangan rasa xsabar nk tgk muke si tecik ni nnti.. Tapi bak kate suami, sabar..xlama lgi dah.. hihi.. Pastu baru aku rs cuak + nebes + xtau ape bakal jadi.. Tawakkal je la..

So far brg2 keperluan baby dah beli dah..especially yg utk dibawa ke hospital.. Hpefully everything dipermudahkan.. Amin.. Barang mak baby pun dah ready dah.. tinggal sikit2 jer.. Minggu ni balik kg n shoot ke umah nenek untuk pegi wedding cousin tersayang kat felda tenggaroh.. Soooo jauh..xtau la aku nnti mcmne..larat ke x. skrg ni jln jauh2 sikit pun aku dh rs penatnye mcm lari pecut 200m. HuHu..

Hopefully everything akan dipermudahkan, n semoga perjalanan kami sekeluarga xkira la ke mana pun akan sentiasa dilindungi Allah SWT. Aminn….

 
Leave a comment

Posted by on May 27, 2013 in LoVe U & mE

 

Tags: ,

BerSedih…

Tatkala tangan dan jemari lincah menyusun gerak tari di papan kekunci, hati terusik sedih mengenangkan nasib   diri….

16:00 pm : Aku nekad untuk telefon bahagian kewangan untuk bertanyakan berkenaan status gaji. Telefon diangkat, person incharge tiada, cuti. Maka aku bercakap dgn wanita tersebut secara sopan bertanyakan perihal yang aku sebut td. Wanita itu mengemas kini data aku –> keputusan yang aku terima –> tiada status terkini.

16:15 pm : menelefon en.Suami, memberitahu hal sebenar. Gaji blum masuk n belum ade status terkini. Mood suami hilang, aku pun sama. –> dlm otak blur…nk korek duit tang mana.. orang yang berhutang sume kering. Dah tu diorg xpikir ke yang kitorg ni pun kerinnngggg!! Huwaaaarrrggghhh..marah dlm hati, xle nk lepas –> SEDIH..

16:30 pm : en. Suami suh buat aduan/cadangan kat pihak berkenaan. Oleh kerana aku adalah isteri yang setia, aku wat aduan/cadangan di e-pertanyaan. Aku luahkan dgn cara yang berhemah.. tengok dlm masa 3 hari, apakah respon mereka.

Kesimpulan –> Aku sedih dengan ape yg mereka lakukan. lebih baik bertaraf sambilan daripada kontrak sekiranya begini layanan diorg pada aku dan yg lain2.. igt kitorg ni xde komitmen ke?

MODE : SEDIH+BENGANG+MARAH+PASRAH–> kena bersabar dgn ketentuan ALLAH..

p/s: cepat2la dapat rezeki tetap. xlarat menampung emosi..

 
Leave a comment

Posted by on May 14, 2013 in My Thought