RSS

Monthly Archives: April 2017

BerSawAng SudAa…

Assalamualaikum WBT…

Ya Allah… Bersawang-sawang dah rumah kite ni. Nie kalau rumah betul ni dah de penunggu dah ni.. kompom kena baca surah Al-Baqarah dulu sebelum masuk. hehehe…

Last coretan aku pada Julai 2013, sekarang dah April 2017. Nampak tak perbezaan tahun kat situ. Dah lama sungguh aku tak menjengah ke page sendiri. Dalam tempoh dekat 4 tahun aku tak bersiaran di laman sendiri macam-macam yang jadi.. Ini buka balik pun gara2 opismate tegur page aku. Dalam hati aku (eh ade juga orang tengok blog aku nih..huhuhuhu). Gara-gara kena tegur, alang-alang aku jenguk semula, baik aku start menaip di kala lom banyak keje kat opis ni.. ahahahahhahha… (gelak jahat serupa De Vil)

Suka, duka, kenangan manis, kenangan pahit… semua ada..

JOM kite FLASHBACK memori. Itu pun kalau aku igt lagila… hehhehe

Last coretan aku dulu masih berkisar di MARDI. Ye, MARDI.. yang buat R&D teknologi pertanian tu. 3 tahun lebih aku berkerja di situ bertaraf kontrak. Macam2 term dah aku guna. Pekerja khidmat singkat la (PSH), Contract Of Service la. Aishh.. daripada gaji harian, sampailah gaji bulanan. Environment kerja ok, member2 pun ok. Even bos pun ok. Kerja bidang yang aku belajar kan kompomla aku ok je.. masuk keluar ladang, berpanas hujan aku no hal, jiwa kental beb. Tengah ngandung pun still boleh mencangkul buat lubang tanaman. Steady je.. Cm orang atasan jela yg pilih bulu.. Bulu ape? haa….pandai2 korang la nk pilih bulu ape. Jgn salah bulu sudah. Hahahaha…

Kalau tak silap bulan Februari 2014, aku berhenti keje MARDI. Sebab utama aku berhenti, aku akan makan hati bila kerja kat situ. Sebabnye susah sangat nak dapt serap ke jawatan tetap. Dah de recommendation pun still susah sbb ade org tak puas hati dgn bos kite, dgn pekerja-pekerja skali kena tanggung akibat.. Sekian, tutup cite MARDI.

Next month nye klu xsilap aku dapat keje kat Bangi. Kat WISMA ANTOP. Post as a clerk. Keje aku? Key in data jela hari2.. ngadap buku sales hari-hari and key in je la.. make sure kn balance. 6 bulan aku keje sana dan dalam pada masa yang sama aku ade apply keje kat tempat lain.. Ape yang syok keje KERANI tu?? hahaha… Aku terdesak nk berhenti kje sbb makan hati, mmg drastik betul keputusan aku benti keje MARDI sampaikan bos aku pun tanya. hahahhaha.. klu nak ikutkan gaji mmg kecik jela gajinye.. betul2 gaji basic n adela tambah skit2.. dalam 1k lebih sikit je.. kOrang rasa cukup ke x cukup? dengan anak aku yang belum pun setahun umurnya, kos sara hidup lg. Tp aku n suami pasrah. InsyaAllah ade rezekinya nanti…

Macam2 dugaan bila duk di perantauan ni. Tp tawakkal je InsyaAllah Allah akan membantu hambanya…

Cukupla kot coretan aku ni.. esok2 sambung lg la flashback tu..

hehehe

Wassalam…

 

 
Leave a comment

Posted by on April 12, 2017 in My Thought

 

Tags: , , , ,