RSS

Author Archives: ~~Me-myself~~

About ~~Me-myself~~

We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly.

BerSawAng SudAa…

Assalamualaikum WBT…

Ya Allah… Bersawang-sawang dah rumah kite ni. Nie kalau rumah betul ni dah de penunggu dah ni.. kompom kena baca surah Al-Baqarah dulu sebelum masuk. hehehe…

Last coretan aku pada Julai 2013, sekarang dah April 2017. Nampak tak perbezaan tahun kat situ. Dah lama sungguh aku tak menjengah ke page sendiri. Dalam tempoh dekat 4 tahun aku tak bersiaran di laman sendiri macam-macam yang jadi.. Ini buka balik pun gara2 opismate tegur page aku. Dalam hati aku (eh ade juga orang tengok blog aku nih..huhuhuhu). Gara-gara kena tegur, alang-alang aku jenguk semula, baik aku start menaip di kala lom banyak keje kat opis ni.. ahahahahhahha… (gelak jahat serupa De Vil)

Suka, duka, kenangan manis, kenangan pahit… semua ada..

JOM kite FLASHBACK memori. Itu pun kalau aku igt lagila… hehhehe

Last coretan aku dulu masih berkisar di MARDI. Ye, MARDI.. yang buat R&D teknologi pertanian tu. 3 tahun lebih aku berkerja di situ bertaraf kontrak. Macam2 term dah aku guna. Pekerja khidmat singkat la (PSH), Contract Of Service la. Aishh.. daripada gaji harian, sampailah gaji bulanan. Environment kerja ok, member2 pun ok. Even bos pun ok. Kerja bidang yang aku belajar kan kompomla aku ok je.. masuk keluar ladang, berpanas hujan aku no hal, jiwa kental beb. Tengah ngandung pun still boleh mencangkul buat lubang tanaman. Steady je.. Cm orang atasan jela yg pilih bulu.. Bulu ape? haa….pandai2 korang la nk pilih bulu ape. Jgn salah bulu sudah. Hahahaha…

Kalau tak silap bulan Februari 2014, aku berhenti keje MARDI. Sebab utama aku berhenti, aku akan makan hati bila kerja kat situ. Sebabnye susah sangat nak dapt serap ke jawatan tetap. Dah de recommendation pun still susah sbb ade org tak puas hati dgn bos kite, dgn pekerja-pekerja skali kena tanggung akibat.. Sekian, tutup cite MARDI.

Next month nye klu xsilap aku dapat keje kat Bangi. Kat WISMA ANTOP. Post as a clerk. Keje aku? Key in data jela hari2.. ngadap buku sales hari-hari and key in je la.. make sure kn balance. 6 bulan aku keje sana dan dalam pada masa yang sama aku ade apply keje kat tempat lain.. Ape yang syok keje KERANI tu?? hahaha… Aku terdesak nk berhenti kje sbb makan hati, mmg drastik betul keputusan aku benti keje MARDI sampaikan bos aku pun tanya. hahahhaha.. klu nak ikutkan gaji mmg kecik jela gajinye.. betul2 gaji basic n adela tambah skit2.. dalam 1k lebih sikit je.. kOrang rasa cukup ke x cukup? dengan anak aku yang belum pun setahun umurnya, kos sara hidup lg. Tp aku n suami pasrah. InsyaAllah ade rezekinya nanti…

Macam2 dugaan bila duk di perantauan ni. Tp tawakkal je InsyaAllah Allah akan membantu hambanya…

Cukupla kot coretan aku ni.. esok2 sambung lg la flashback tu..

hehehe

Wassalam…

 

 
Leave a comment

Posted by on April 12, 2017 in My Thought

 

Tags: , , , ,

39 weeks & 4 days…

Finally..the day just around the corner. Begin to think ’bout what will happen. Can’t wait to see my baby..! Hai anak, cepat2la kuar dari perut mama.. I just can’t wait to bercuti sayang.. Mama really want to see your face n hold u tight, eventhough i know my life would be different after you keluar.. But it’s ok.. mama n papa excited to have new experience. Cepat2 la keluar dari perut mama ni.. Due mama dah nak dekat.. Mama tak mo sayang mama kuar secara paksa.. Let it be natural. So, u & i won’t get hurt..

Tinggal lagi 3 hari then kandungan will be 40 weeks. Due jatuh pada 06 Julai 2013. So if I’m not deliver yet, i have to admit kat hospital on the next day. Surely i don’t wanna induce to deliver my baby. Nak natural n normal.. Ya Allah, mudah-mudahan segalanya dipermudahkan. Semoga urusan bersalin akan berjalan dengan lancar.. Amin..

Nota kaki sikit: Air selusuh & air anugerah yang suami buat & jiran bagi dah abis aku teguk, tp baby not coming out yet.. Best sgt dia dok kat dalam yer..Perut mama dah mcm gelombang ombak kat laut dah bile awak bergerak tau.. 

Mode: feeling good + excited + worried + nervous = I’m gonna be a MOM!! 

InsyaAllah.. Aminnn….

 
Leave a comment

Posted by on July 2, 2013 in LoVe U & mE

 

Tags: ,

34th weeks and 3 days…

Counting the days…

tak sangka perot dah semakin memboyot..hehe.. nampak sangat aku yang xsedar diri.. Dah mula rasa xselesa bile duduk, baring, solat n even time tido skalipun.. baru terasa yang aku ni dah sarat rupanya.. huhu.. Skrg aku jadi susah nk tido, selalu terjaga mlm sbb haus n asik nk ke toilet jer.. bile start berjalan laju or jauh sikit je mula rs sakit di bhgian bawah perut, sakit pinggang n sakit kaki.. Di akhir rancangan, En. Suami jadi mangsa untuk urut. Naseb bek ade En. Suami yang memahami.. Tenkiu sayang..

Last check up, my baby weight is 2.03kg. He’s must be cute..so cute in my womb.. Skali-skali terberangan rasa xsabar nk tgk muke si tecik ni nnti.. Tapi bak kate suami, sabar..xlama lgi dah.. hihi.. Pastu baru aku rs cuak + nebes + xtau ape bakal jadi.. Tawakkal je la..

So far brg2 keperluan baby dah beli dah..especially yg utk dibawa ke hospital.. Hpefully everything dipermudahkan.. Amin.. Barang mak baby pun dah ready dah.. tinggal sikit2 jer.. Minggu ni balik kg n shoot ke umah nenek untuk pegi wedding cousin tersayang kat felda tenggaroh.. Soooo jauh..xtau la aku nnti mcmne..larat ke x. skrg ni jln jauh2 sikit pun aku dh rs penatnye mcm lari pecut 200m. HuHu..

Hopefully everything akan dipermudahkan, n semoga perjalanan kami sekeluarga xkira la ke mana pun akan sentiasa dilindungi Allah SWT. Aminn….

 
Leave a comment

Posted by on May 27, 2013 in LoVe U & mE

 

Tags: ,

BerSedih…

Tatkala tangan dan jemari lincah menyusun gerak tari di papan kekunci, hati terusik sedih mengenangkan nasib   diri….

16:00 pm : Aku nekad untuk telefon bahagian kewangan untuk bertanyakan berkenaan status gaji. Telefon diangkat, person incharge tiada, cuti. Maka aku bercakap dgn wanita tersebut secara sopan bertanyakan perihal yang aku sebut td. Wanita itu mengemas kini data aku –> keputusan yang aku terima –> tiada status terkini.

16:15 pm : menelefon en.Suami, memberitahu hal sebenar. Gaji blum masuk n belum ade status terkini. Mood suami hilang, aku pun sama. –> dlm otak blur…nk korek duit tang mana.. orang yang berhutang sume kering. Dah tu diorg xpikir ke yang kitorg ni pun kerinnngggg!! Huwaaaarrrggghhh..marah dlm hati, xle nk lepas –> SEDIH..

16:30 pm : en. Suami suh buat aduan/cadangan kat pihak berkenaan. Oleh kerana aku adalah isteri yang setia, aku wat aduan/cadangan di e-pertanyaan. Aku luahkan dgn cara yang berhemah.. tengok dlm masa 3 hari, apakah respon mereka.

Kesimpulan –> Aku sedih dengan ape yg mereka lakukan. lebih baik bertaraf sambilan daripada kontrak sekiranya begini layanan diorg pada aku dan yg lain2.. igt kitorg ni xde komitmen ke?

MODE : SEDIH+BENGANG+MARAH+PASRAH–> kena bersabar dgn ketentuan ALLAH..

p/s: cepat2la dapat rezeki tetap. xlarat menampung emosi..

 
Leave a comment

Posted by on May 14, 2013 in My Thought

 

Beginning of the new things…

Beads..crumbles.. a new start for me.. Actually, I’ve started before but only for myself. Really enjoyed & having fun by doing all this stuff. Even it’s just began, but i think it is better than nothing.. like a hobby. My first customer is my office-mate. Purposely ordered for her wedding. Even though it just a simple decorations, but she like it so much and satisfied with my handwork. I hope she’s look more prettier after wearing that scarf.. Can’t wait to see her wearing that tudung this coming May 5, 2013.. Selamat Pengantin Baru to Rin & Dafi in advance..hehe..

Beading tudung bawal

This is the tudung that i made for her..=)

  My tudung that I've made before

My baju kurung

Also my baju kurungnote: The other 3 photos are my own tudung n baju kurung.. =)

 
Leave a comment

Posted by on April 30, 2013 in My Thought

 

Mama & Papa.. I’m 29th weeks..

It’s officially a boy, InsyaAllah.. Alhamdulillah, this afternoon i went to Jameaton Clinic with my lovely husband n sister in law to make a baby scan, 4D actually. I missed out the detail scan because i just knew that detail scan only can be made around 5th months pregnancy. Me now almost seventh months and it’s too late. But it’s ok as long as we (me n husband) can see our baby. It’s a wonderful moments when i saw his movement inside my womb. He just showed half of his face. Shy maybe.. He is cute, looks little bit chubby, n I’m not sure who he will look alike, more like me or more like my husband.. The important things is he’s healthy n perfect. That’s all we prayed for everyday.

So, our next programs is to find clothes for our baby. Most of the things we already bought. But there still a few things missed. Can’t wait.. Really happy.. I really love u baby.. Mama n papa really love u.. Really can’t wait to see u coming out to see the world. Please be a good boy ya.. We love u so much..! Alhamdulillah & thanks to Allah for this great and wonderful gift..

Our baby..InsyaAllah...Aminn...

apr212013120605

apr212013120821

apr212013121240                                                      Our Lovely baby, InsyaAllah..Amin..

 
Leave a comment

Posted by on April 21, 2013 in LoVe U & mE

 

Tags: , ,

Mama.. saya dah nak masuk 6 bulan dalam perut mama… =)

Alhamdulillah..

Usia kandungan hampir mencecah 24 minggu.. Anak mama dalam perut ni asik main guling2 je kat dlm.. Ntah ape yang dia buat agaknye.. hehe.. Tapi mama seronok. Aktif anak mama ni bergerak. Sekali sekala terasa perut mengeras. Tu sbb anak mama ni aktif sgtla tu.. Suke main tendang2 waktu mama nk tido.. nakal syg mama ni.. hehe.. Papa dia selalu pesan jgn nakal2 kat dalam tu..hehe.. comel bile papa ckp mcmtu sambil usap perut mama..

Semoga anak mama sentiasa sihat kat dalam perut mama. Semoga anak mama jadi anak yang baik dan soleh. Semoga anak mama xsusahkan mama bile nk kuar nnti..

Mama n papa syg awk sgt2!!

 
Leave a comment

Posted by on March 11, 2013 in LoVe U & mE