LoVe U & mE

39 weeks & 4 days…

Finally..the day just around the corner. Begin to think ’bout what will happen. Can’t wait to see my baby..! Hai anak, cepat2la kuar dari perut mama.. I just can’t wait to bercuti sayang.. Mama really want to see your face n hold u tight, eventhough i know my life would be different after you keluar.. But it’s ok.. mama n papa excited to have new experience. Cepat2 la keluar dari perut mama ni.. Due mama dah nak dekat.. Mama tak mo sayang mama kuar secara paksa.. Let it be natural. So, u & i won’t get hurt..

Tinggal lagi 3 hari then kandungan will be 40 weeks. Due jatuh pada 06 Julai 2013. So if I’m not deliver yet, i have to admit kat hospital on the next day. Surely i don’t wanna induce to deliver my baby. Nak natural n normal.. Ya Allah, mudah-mudahan segalanya dipermudahkan. Semoga urusan bersalin akan berjalan dengan lancar.. Amin..

Nota kaki sikit: Air selusuh & air anugerah yang suami buat & jiran bagi dah abis aku teguk, tp baby not coming out yet.. Best sgt dia dok kat dalam yer..Perut mama dah mcm gelombang ombak kat laut dah bile awak bergerak tau.. 

Mode: feeling good + excited + worried + nervous = I’m gonna be a MOM!! 

InsyaAllah.. Aminnn….

LoVe U & mE

34th weeks and 3 days…

Counting the days…

tak sangka perot dah semakin memboyot..hehe.. nampak sangat aku yang xsedar diri.. Dah mula rasa xselesa bile duduk, baring, solat n even time tido skalipun.. baru terasa yang aku ni dah sarat rupanya.. huhu.. Skrg aku jadi susah nk tido, selalu terjaga mlm sbb haus n asik nk ke toilet jer.. bile start berjalan laju or jauh sikit je mula rs sakit di bhgian bawah perut, sakit pinggang n sakit kaki.. Di akhir rancangan, En. Suami jadi mangsa untuk urut. Naseb bek ade En. Suami yang memahami.. Tenkiu sayang..

Last check up, my baby weight is 2.03kg. He’s must be cute..so cute in my womb.. Skali-skali terberangan rasa xsabar nk tgk muke si tecik ni nnti.. Tapi bak kate suami, sabar..xlama lgi dah.. hihi.. Pastu baru aku rs cuak + nebes + xtau ape bakal jadi.. Tawakkal je la..

So far brg2 keperluan baby dah beli dah..especially yg utk dibawa ke hospital.. Hpefully everything dipermudahkan.. Amin.. Barang mak baby pun dah ready dah.. tinggal sikit2 jer.. Minggu ni balik kg n shoot ke umah nenek untuk pegi wedding cousin tersayang kat felda tenggaroh.. Soooo jauh..xtau la aku nnti mcmne..larat ke x. skrg ni jln jauh2 sikit pun aku dh rs penatnye mcm lari pecut 200m. HuHu..

Hopefully everything akan dipermudahkan, n semoga perjalanan kami sekeluarga xkira la ke mana pun akan sentiasa dilindungi Allah SWT. Aminn….

LoVe U & mE

Mama & Papa.. I’m 29th weeks..

It’s officially a boy, InsyaAllah.. Alhamdulillah, this afternoon i went to Jameaton Clinic with my lovely husband n sister in law to make a baby scan, 4D actually. I missed out the detail scan because i just knew that detail scan only can be made around 5th months pregnancy. Me now almost seventh months and it’s too late. But it’s ok as long as we (me n husband) can see our baby. It’s a wonderful moments when i saw his movement inside my womb. He just showed half of his face. Shy maybe.. He is cute, looks little bit chubby, n I’m not sure who he will look alike, more like me or more like my husband.. The important things is he’s healthy n perfect. That’s all we prayed for everyday.

So, our next programs is to find clothes for our baby. Most of the things we already bought. But there still a few things missed. Can’t wait.. Really happy.. I really love u baby.. Mama n papa really love u.. Really can’t wait to see u coming out to see the world. Please be a good boy ya.. We love u so much..! Alhamdulillah & thanks to Allah for this great and wonderful gift..

Our baby..InsyaAllah...Aminn...

apr212013120605

apr212013120821

apr212013121240                                                      Our Lovely baby, InsyaAllah..Amin..

LoVe U & mE

Mama.. saya dah nak masuk 6 bulan dalam perut mama… =)

Alhamdulillah..

Usia kandungan hampir mencecah 24 minggu.. Anak mama dalam perut ni asik main guling2 je kat dlm.. Ntah ape yang dia buat agaknye.. hehe.. Tapi mama seronok. Aktif anak mama ni bergerak. Sekali sekala terasa perut mengeras. Tu sbb anak mama ni aktif sgtla tu.. Suke main tendang2 waktu mama nk tido.. nakal syg mama ni.. hehe.. Papa dia selalu pesan jgn nakal2 kat dalam tu..hehe.. comel bile papa ckp mcmtu sambil usap perut mama..

Semoga anak mama sentiasa sihat kat dalam perut mama. Semoga anak mama jadi anak yang baik dan soleh. Semoga anak mama xsusahkan mama bile nk kuar nnti..

Mama n papa syg awk sgt2!!

LoVe U & mE

Buat buku…

Assalamualaikum..

Dah lm jari jemari tak menari lincah menyusun ayat dan kate2 untuk blog ni. Terasa lama luahan hati tak tersampai di muka ruangan ni. Kerana kekangan masa dan kadangkala tahap kemalasan yang amat tinggi menyebabkan aku yang sebenarnye banyak perkara untuk dicoretkan jadi tertangguh untuk diluahkan di sini.

Kisah ni dah pun sebulan berlalu.. seperti yang aku katekan td coretan aku jadi tertangguh dek kerana kesibukkan + kemalasan..hahaha (gelak jahat nakal sikit).

Jom kite flashback ape yang berlaku sebulan yang lalu… duuuusssshhhh3…bzzzbbbbzzzzbbzzz…. (konon-konon nak buat bunyi flashback, kalau xjadi, anggap jela jadik yer…hehehe)

17 hb Disember 2012, first time aku ke klinik desa berdekatan rumah untuk membuat buku. Buku ape? hehehe… buku buncit a.k.a buku mengandung… =). Dengan ditemani Hincik Suami, menaiki motor jer (sbb dkt dgn umah + jimat + cepat sikit), kitorg pun masukla ke klinik tu. Aku dengan muke ala2 kelat2 xtau ape2..terus duduk. Bile *misi tengok aku yg agaknye terserlah muke blurnye tu, trus panggil aku. Aku pun menyampaikan hajat aku yang sangatla besar tu, utk buat buku.. hehehe.. setelah diisi form segala bagai kat dalam buku tu, sijil nikah yang membuktikan aku ni sah bernikah (hehehehe) dan juga ic, so setella buat buku tu…

Seterusnye, benda pertama yang *misi tu suh buat adalah suh cek air kencing.. untuk ape? aku pun lupe nk tanye. Mungkin nk cek kandungan dlm air kencing tu normal or x kot..(mcm yakin xyakin je aku jawab) hehe. Nnti aku rujuk balik la kat *misi tu. Pastu aku kn timbang berat, kena cek kepekatan darah, tekanan darah dan lastly aku kn masuk dalam bilik untuk cek perut and segala yg berkaitan. Berat aku masa tu 53.9kg, kepekatan darah normal and tekanan darah aku pun ok.. Masa aku kat dalam bilik tu, after *misi tu cek2 sume, dia suh aku pegi ke klinik kesihatan Dengkil kerana usia kandungan aku masa tu dah hampir 12 minggu dan memang dah wajib scan utk nk dapatkan tarikh due aku nnti. Selain tu aku kn amik darah n adelah checkup susulan kat sana tu nnti.

So aku decide tuk pegi terus ke sana sjurus selepas tu. Dengan yakin aku bgtau kat *misi tu aku nk terus pegi aritu jugak (padahal suami aku keje, aku memang cuti. aku wat keputusan tnpa tye dia dulu..hikhik..suke2 ati aku jer kan?). Naseb bek Hincik Suami setuju..hehehe..selamat aku..

Masa di klinik desa tu, urusan setel dlm jam 10 lbih. So, kitorg terus gerak ke Klinik kesihatan Dengkil and sampai sana dalam kul 11 lbih sbb ade tersesat2, salah jalan (maklumla..xtau jalan). Selepas mendaftar, lebih kurang sejam lebih barula tibe giliran aku..huhu..jenuh menunggu. tp ape boleh buat, aku sampai pun dah lmbt..huhu. So setel la segala pemeriksaan semua..baby pun dah di scan, tarikh due pun dah dpt. Alhamdulillah setakat tu xde ape2 masalah & baby pun ok. Aku harap pasni baby sentiasa sihat sempurna…Insyaallah.. Amin…

note: * misi tu panggilan tuk nurse2..hehehe..

P/s: Sterusnye aku akn cite next appointment..=)

LoVe U & mE

Bakal anak mama n papa…

Alhamdulillah…

Syukur atas kurniaan Allah SWT. Setelah genap 5 bulan aku berkahwin, aku dpt tau yang aku hamil. Untuk seketika aku rasa aku di awang-awangan. Gembira yang tak terkata. 25hb Oktober, aku wat UPT atas desakan suami kerana period aku yang dah sangat2 lewat. So, pagi2 tu aku cek n  ape yang aku nmpak hanye 1 line yg mngecewakan aku. Tanpa berfikir pnjang aku trs bersiap2 utk ke tempat kerja. Sesampai di tmpat kerja, panggilan telefon dr suami yang sgt mengejutkan aku. Ade 2 line pd UPT tu..!! Aku sgt tkjut dan sgt bersyukur. walaupun line yang kedua itu kabur, tp aku yakin ini adalah petanda kurniaan Allah yang sgt aku tunggu2..

Image

Inila gambar yang suami aku send ms aku kat tempat kerja..2nd line yang kabur. Xpe, kami still tnggu seminggu lagi utk kompomkan. So 5hb Nov yang lepas aku pegi ke Klinik Jameaton di Seri Kembangan untuk membuat checkup. Setelah di scan, Alhamdulillah… Aku dah pun mengandung 5 minggu 4 hari..Syukur..

Image

Anak ibu yang comel…

LoVe U & mE

Aku Terima Nikahnya….

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Syukur ke hadrat Ilahi, dengan sekali lafaz akad ijab dan kabul, aku sah menjadi isterinya. Alhamdulillah.. Tiada ape yang dapat aku gambarkan dengan perasaan aku sebelum lafaz itu sah. Perasaan excited bertukar kepada gementar dan  risau.Berkecamuk perasaanku ketika itu. Aku hanya mampu merenung sahabat baikku, sambil mengharap doa agar segalanya berjalan lancar. Tatkala Tok Kadi membaca khutnah nikah, tanganku pantas menggenggam erat tangan sepupu rapatku, semua itu untuk menghilangkan perasaan gementar. Ketika Tok Kadi memulakan lafaz akad nikad, aku berasa berada didunia lain. Aku hanya mendengar suara Tok Kadi dan juga suara bakal suamiku sehinggalah selesai sesi akad nikah dan ketika perkataan SAH tertangkap di telinga aku, aku rasa sgt2 tenang. terasa seperti satu bebanan besar yang menimpa aku telah hilang dengan serta merta..berada di awang-awangan.. begitula yg aku rasa ketika itu.. 

Syukur Alhamdulillah, tanggal 25/05/12 merupakan detik bersejarah dalam hidupku kerana setelah 8 tahun menyulam kasih sayang, akhirnya kami disatukan dalam majlis yang serba sederhana. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Aku sangat gembira dengan kehidupan baru sekarang dan aku akan sentiasa berusaha untuk menjadi seorang isteri yang baik dan taat kepada suami.. Moga Allah memberkati perjalanan hidup rumah tangga kami.. Aminn… 

Terima kasih yang xterhingga kepada sahabatku Ct Aminah yg bnyak membantu aku dari segi segalanya. Kaula org kuat aku. Thank You Friend. Juga buat keluarga dan keluarga mentua, sahabat2, sedara mara yang hadir membantu dan memeriahkan majlis. Aku tak mampu membalas jasa baik korang. Hanya kepada Allah aku serahkan segalanya..

Image